2011-04-28 10:02:14• hírek • Szatmar.ro

Kapushiba okozta a Fradi vesztét

Hétközi fordulót rendeztek a magyar labdarúgó élvonalban. A 25. forduló érdekessége, hogy vereségével két helyet esett vissza a Ferencváros, míg a címvédő Debrecen megkezdte a kapaszkodást.

Paks - Videoton, mint rangadó. Na nee! Mondhattuk volna a szezon előtt. Ám a 25. fordulóban ez a párosítás azt jelentette, hogy a harmadik helyezett a listavezetőt fogadta, márpedig mi rangadó, ha ez nem. A találkozót remekül kezdte a Paks, hisz Bartha révén már az ötödik percben megszerezte a vezetést. A fehérváriak ezt követően sem tudtak felpörögni, a hátralévő időben az atomvárosiak sokkal közelebb álltak az újabb gólhoz, mint a Videoton.

Debrecen - MTK, rangadó volt ez a javából az elmúlt években, három illetve négy szezonnal ezelőtt például e két gárda vívott vérre menő küzdelmet a bajnoki címért. Jelen pillanatban azonban a hajdúságiak az Európa-liga indulásért, a budapestiek pedig a bennmaradásért küzdenek. A találkozón papírforma-eredmény született, mert hiába szerzett Pátkai révén vezetést a kék-fehér gárda, a piros-fehérek Simac, Ramos és Coulibaly találataival fordítani tudtak. Megjegyzendő, hogy Kondás Elemérrel a kispadján a Debrecen az elmúlt két meccsen nyolc gólt szerzett, míg előtte Zdenek Scasny irányítása alatt tízszer találtak az ellenfél kapujába - hét találkozón.


Nem megy idegenben a Ferencvárosnak, ezúttal Kaposváron kapott ki fotó: ftc.hu
Nem megy idegenben a Ferencvárosnak, ezúttal Kaposváron kapott ki fotó: ftc.hu


A címvédő következő ellenfele az a Ferencváros lesz, amely komoly lépéshátrányba került a dobogóért folyó harcban azzal, hogy pont nélkül maradt Kaposváron. Az első félidőben két-két lehetőségig futotta a felek erejéből, a szünet után azonban a 47. percben Heinz passza után Schembri szerzett vezetést a vendégeknek. A hazaiaknak negyed órára és egy tizenegyesre volt szükségük az egyenlítéshez (Oláh célzott pontosan Tutorics felesleges becsúszása után), az utolsó pillanatokban pedig egy kapusbakihoz a győzelem megszerzéséhez: Haber gyámoltalanul kezelt egy lefejelt labdát, Zsók pedig közelről a kapuba talált.

Zöld-fehér csapatot vert meg az Újpest, a lila-fehérek Szombathelyről hozták el a három pontot Lázár és Balajti góljaival, ám ezzel együtt is csak a kilencedik helyen tanyáznak. A tabellát toronymagasan, tíz pontos előnnyel a Videoton (53) vezeti a Paks (43) előtt, míg a Kaposvár (42), a Ferencváros (41) valamint a Zalaegerszeg és a Debrecen (40) a dobogós helyekért küzd.

A 25. forduló eredményei:
Haladás - Újpest 0-2
gólok: Lázár (44.), Balajti (73.)

Paks - Videoton 1-0
gól: Bartha (5.)

Kecskemét - Honvéd 2-1
gólok: Mohl (28.), Bodiong (84., öngól) illetve Zelenka (29.)

Pápa - Győr 2-1
gólok: Bárányos (66.), Marics (90.) illetve Totadze (88.)

Szolnok - Vasas 0-1
gól: Ferenczi (19.)

Kaposvár - Ferencváros 2-1
gólok: Oláh (63., 11-es), Zsók (89.) illetve Schembri (47.)

Zalaegerszeg - Siófok 2-1
gólok: Turkovs (16.), Simon (54., 11-es) illetve Csordás (64.)

Debrecen - MTK 3-1
gólok: Simac (27.), Ramos (28.), Coulibaly (75) illetve Pátkai (14.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: